Under helgen har jag och familjen varit till Orsa och utforskat. Nedan syns några bilder från resan.

På fredags kvällen testade vi att äta på Brasserie Udden. Jag åt grillad svensk kycklingfilé med färsk pappardelle, parmesanssås smaksatt med tryffel. Toppat med sparris och parmesan. Det var faktiskt helt okej , kycklingen var jätte bra, varken för torr eller för rosa. Tryffelsmaken i parmesansssåsen lyfte verkligen upp det. Men... det var lite för mycket pappardelle och jag föredrar när papperdellen är strimmlad i smalare strimmlor, dessa pappardelles gjorde att man fick en känsla av lassangeplattor, för en som mig som inte gillar lassange är detta helt klart ett minus.

På lördagen gick vi in till Orsa centrum och kollade på arkitekturen. Det fanns många fina äldre byggnader. Det fanns också vid varje historisk byggnad en planch som berättade vad byggnaden ursprungligen använts till eller av vem och vad den används till idag. Lunchen åt vi på Orsa kaffestuga som är ett café i i gammal dalamiljö från 1800-talet. Jag åt en räksmörgås och iskaffe.

På kvällen gick vi till McGregors Sportbar och åt. Till förrät delade vi på 16 Buffalo Wings med blue cheese dressing. Till varmrätt åt vi Classic Ribs med BBQ-sås, majskolv, bearnaisesås, coleslaw och pommes frites.

I skrivandets stund sitter jag i husbilen påväg hem. Det ska bli så skönt att få sova i sin egen säng i natt. Inte för att sängen i husbilen är särskilt obekväm men... ändå alltid skönast att sova hemma.
Arkitektur,
Bearnaisesås,
Buffalo Wings,
Majskolv,
Orsa,
Parmesan,
Pommes frites,
Ribs,
Räksmörgås,
Vågor,
2 kommentarer
L.J
16 Aug 2018 19:53
Gud så mysigt. Äntligen bloggar du igen :DD
Anonym
18 Aug 2018 14:17
OMG vad gott maten såg ut!
Kommentera